Gönderen Konu: Ankara Belediye Başkanımıza Bir Teklif  (Okunma sayısı 1381 defa)

Çevrimdışı PASALI

• İmalat-ı Harbiye
  • +1910:Teşekkür Sayısı 2
Ankara Belediye Başkanımıza Bir Teklif
« : ubat 03, 2010, 11:36:39 »
Öncelikle söze, "Ankara için varız" diyerek başlamak isterim. Allah nasip etti bir çok Avrupa ve Asya ülkelerine giderek gezme şansım oldu.

Kimi yerlerde gezerek, kimi yerlerde basın yoluyla gördüğüm ve Ankaramız için önemli bir ek...lik olduğunu düşündüğüm, "Şehir Meydanı" için aklımdan geçen bir düşünceyi, stad projeleri, Ulusun yeniden yapılanma projelerinin tartışıldığı şu günlerde, sizlerle paylaşmak isterim.

Gençlik Parkımız yıllardan beri Ankaraya minumum derecede hizmet vermektedir. Sanırım bunun en önemli etkenlerinden biri, o yörenin sadece eğlenceye yönelik bir yapılanmasından kaynaklanmaktadır.

Teklif edeceğimiz husus dikkate alındığında bu bölgemiz hem eğlence alanında, hem kültürel alanda bir çok şeyin öncüsü olacağı düşünülmektedir..

Mâlûmları olduğu gibi, Gençlik Parkımızda büyük bir havuz vardır ve görüntüden başka (şahsi kanım) hiç bir şeye yaramamaktadır. Bilindiği üzere havuz 2 bölümden oluşmakta, Lunapark Giriş kısmının önünde yer alan köprü havuzu ikiye ayırmaktadır...

Havuzun Gar tarafında yer alan bölümü kalmak suretiyle, diğer kalan büyük bölüm iptal edilip;

O çizgiden itibaren Atatürk Bulvarına kadar büyük bir meydan oluşturulabilir,

Evlenme Dairesi, Karakol ve lokantalar v.s. dâhil, oradaki tüm yapılar yıkılabilir,

Ulus Meydanı diye tabir edilen alana sıkışıp kalmış olan Atatürk Heykeli o alana taşınabilir,

Meydan projelendirilip çevresinde; şelaleler, su yolları oluşturulabilir,

Meydan içinde çeşitli kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir açık hava tiyatrosu oluşturulabilir,

En azından bu meydanda büyük konserler, mitingler yapılabilir,

Neticede, bizimkisi bir fikir, kimbilir ne aktivitiler yapılabilecektir. Eski Belediye Yönetimlerinin yanlış imar planlamaları sonucu ne İstanbulda böyle bir meydan vardır, nede Ankaramızda...

Böyle bir yapılanma Ulusa hayat verecektir, en azından sizlerin “Canlı Stad Projenize” katkı sağlayacaktır...

Adınıda ben koydum, “En Büyük Seymen Atatürk Meydanı...”

Muhabbetlerimle...

« Son Düzenleme: ubat 03, 2010, 01:17:37 S Gönderen: PASALI »
Biz sarhoş olduğumuzda üzüm henüz yaratılmamıştı...

Çevrimdışı KEMAL

• Ankaragücü 100. Yıl
  • +1910:Teşekkür Sayısı 13
Ynt: Ankara Belediye Başkanımıza Bir Teklif
« yanıtla #1 : ubat 03, 2010, 11:41:32 »
MEYDANLAR TÜM TOPLUMLARDA KÜLTÜR VE ÖZGÜRLÜĞÜN SİMGESİDİR.

ANKARANIN BÖYLE BİR MEYDANA ÇOK İHTİYACI VARDIR AMA PAŞALI ABİ BU OLAYA EN BAŞTA SİYASİ OLARAK DÜŞÜNÜLÜP HÜKÜMETİN ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

GÖNÜL CENNET İSTİYORDA GÜNAHLAR EL VERMİYOR!
Can çekişe çekişe tarih oluyoruz!!!

Çevrimdışı ertares

• Ankaragücü 100. Yıl
  • +1910:Teşekkür Sayısı 3
  • We will be CHAMPION
« yanıtla #2 : ubat 03, 2010, 11:56:16 »
Meydanlar şehirlerin simgeleridir. Bir çok ülke turizm faaliyetlerinde meydanlarıyla öne çıkar. Ama Türkiye'de durum farklıdır. Biz genelde şelale, park ve bahçe ile ön plana çıkarız. Bunun sebebi de ülkede meydan olursa, orada mitingler düzenlenir. Aman yapmayalım, mitingler için insanlara fırsat vermeyelim, meydan yapacazda solcular gelip eylem mi yapsınlar taktiğidir. Çok acı ama gerçek olan budur.
Bizler, 500 Km. ötedeki semt takımını tutmak yerine, KENDİ ŞEHRİNİN TAKIMINI TUTAN ONURLU VE GURURLU İNSANLARIZ...

Çevrimdışı PASALI

• İmalat-ı Harbiye
« yanıtla #3 : ubat 03, 2010, 12:59:19 S »
Arkadaşlar bizimkisi bir teklif ve daha neler olabilir? Olması iyimidir? kötümüdür? sorusuna cevap aramaktır...

Sizden istirhâmım katkı sağlamanızdır, ki niye olmamışı zaten, az çok herkes biliyor...

Çevrimdışı ertares

• Ankaragücü 100. Yıl
  • We will be CHAMPION
« yanıtla #4 : ubat 03, 2010, 01:13:57 S »
Olması elbet iyidir. Ama Ankara'ya meydan yapılsın, dişimi kırarım :)

Ama Gençlik Parkınında bu hali çok güzel bence, dokunulmasıda başka bi yere düşünülse, daha iyi olmazmı??
Bizler, 500 Km. ötedeki semt takımını tutmak yerine, KENDİ ŞEHRİNİN TAKIMINI TUTAN ONURLU VE GURURLU İNSANLARIZ...

Çevrimdışı PASALI

• İmalat-ı Harbiye
« yanıtla #5 : ubat 03, 2010, 01:21:05 S »
Olması elbet iyidir. Ama Ankara'ya meydan yapılsın, dişimi kırarım :)

Ama Gençlik Parkınında bu hali çok güzel bence, dokunulmasıda başka bi yere düşünülse, daha iyi olmazmı??

En uygun yer şu anda Kızılay Meydanı. Ancak sizde takdir edersiniz, ki bunun olma ihtimali yok.

Gerek merkezi olması itibariyle, gerekse çevre itibariyle Gençlik Parkı ideal olur bence. Zaten neden orası olması hususunu açıkça yazımda belirttim...

Bu konuda Hakan Başkan ile Dernek Yöneticisi arkadaşlarımın görüşleri ve katkılarını özellikle bekliyorum...

Çevrimdışı ertares

• Ankaragücü 100. Yıl
  • We will be CHAMPION
« yanıtla #6 : ubat 03, 2010, 01:53:11 S »
Ulus değil de eskişehir yoluna güzel ve büyük bir meydan yapılabilir bence, sencede olmaz mı?

Çevrimdışı PASALI

• İmalat-ı Harbiye
« yanıtla #7 : ubat 03, 2010, 02:10:17 S »
Ulus değil de eskişehir yoluna güzel ve büyük bir meydan yapılabilir bence, sencede olmaz mı?

Abi ben seni merkeze getirmeye çalışıyorum, sen ısrarla dışarı çıkıyorsun... :)

Meydanlar şehrin en merkezi, en ulaşılabilir yerinde olur (Moskova- Kremlin, Bakü- Azadlık, Pekin- Tiananmen, Berlin- Aleksander meydanı v.s.)...

Zaten, benzeri büyük alanlar şehir dışında var, bahsettiğim Proje; şu an planlanan Ulusun yeniden imarı projesi (stad, otel) içinde değerlendirilmeli...

Çevrimdışı Nickname

• İmalat-ı Harbiye
  • +1910:Teşekkür Sayısı 1
« yanıtla #8 : ubat 03, 2010, 04:46:52 S »
Benim gönlümde her zaman Ulus'un trafiğe kapatılıp baştan restore edilip tamamen turizm amaçlı kullanılmasıdır.
Yani bir düşünsenize Anafartalar çarşıdan kılıçtepe karakoluna kadar suların aktığını.
Ankaraya sembol lazım. Artık turistler kaleyi gezmeye gelmiyor.
Belki dünyanın en büyük akvaryumu olur.
Belki Napoli de ki İsa heykeli gibi dev bir heykel dikilebilir.
Belki söz verdiği üzere Disneyland olabilir
(binlerce oyum olsa, şahsına bir oy bile vermem ama Ulus projesi yapılsın ölene kadar oyum onadır)
bizim çizgimiz dümdüz Ankaragüçlü bir çizgidir. Zikzak yoktur ki renkli olsun.

Çevrimdışı ihtgüçlü

• Altınörs idmanyurdu
  • **
  • +1910:Teşekkür Sayısı 0
« yanıtla #9 : ubat 03, 2010, 04:58:43 S »
güzel fikir paşalı. belki g.parkını yapmazlar ama hipodrum musait ortadaki binayı yıkıp orayı güzel bi meydan olabilir uygunda

captain10edin

• Ziyaretçi
« yanıtla #10 : ubat 03, 2010, 06:02:54 S »
şehirler meydanları ile anılırlar.kent meydanı olgusu Ankaramızda 15 yıl önce kayboldu.

Çevrimdışı imalat-ı harbiye

• İmalat-ı Harbiye
« yanıtla #11 : ubat 03, 2010, 06:58:50 S »
şehirler meydanları ile anılırlar.kent meydanı olgusu Ankaramızda 15 yıl önce kayboldu.

öyle şey mi olur
sürekli ödül alıyor büyük başkanımız,
yıllar var ki ter içinde
taşıdım ben bu yükü
bıraktım acının alkışlarına
3 haziran '63'ü

Çevrimdışı antixVolkan06

• Yetkili Moderatör
  • Ankaragücü 100. Yıl
  • +1910:Teşekkür Sayısı 5
  • hayatın kıyısında tribünün tam ortasındayız
« yanıtla #12 : ubat 03, 2010, 07:00:49 S »
ankaragücü meydanı
ARMANIN PEŞİNDEYİZ                 El-kAyNaK’’sss

Çevrimdışı muratuslu06

• Turan Sanatkaran Gücü
  • *
  • +1910:Teşekkür Sayısı 0
« yanıtla #13 : ubat 03, 2010, 07:02:56 S »
güzel fikir paşalı. belki g.parkını yapmazlar ama hipodrum musait ortadaki binayı yıkıp orayı güzel bi meydan olabilir uygunda

Kesinlikle katılıyorum muhteşem olur.
VARLIĞININ TİRYAKİSİ YOKLUĞUNUN DELİSİYİM

utkucantix

• Ziyaretçi
« yanıtla #14 : ubat 03, 2010, 08:26:57 S »
İyi olur
emeğinize sağlık