Gönderen Konu: Ankaragücü'nden kırgın ayrıldı  (Okunma sayısı 161 defa)

utkucantix

• Ziyaretçi
Ankaragücü'nden kırgın ayrıldı
« : Ocak 10, 2010, 06:30:53 »
Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde, geçen hafta kulübe istifasýný sunan Ankaragücü Antrenörü Barbaros Çelenk, yönetime kýrgýn olduðunu söyledi.
Takýmý 2007 yýlýndan bu yana çalýþtýrdýðýný ve beraber 3. Lig'den 1. Lig'e kadar yükseldiklerini anlatan Çelenk, ''Beni istifa sürecimde ve sonrasýnda yönetimden kimse aramadý. En azýndan istifamý sunduðumda baþkan Ahmet Gökçek'in beni çaðýrýp konuþmasýný beklerdim'' dedi.

Ahmet Gökçek ile sadece bir kez tanýþtýrýldýðýný ve sonrasýnda hiç görüþme fýrsatý bulamadýðýný dile getiren Çelenk, þöyle konuþtu:

''Ankaragücü, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden ve camialarýndan biri. Ben daha önce hep kurum takýmlarýyla çalýþtým ama bu insanlar profesyonel. Ankaragücü'nü tüm Türkiye tanýr. Bu açýdan böyle kulüplerin voleybola girmesi çok önemli, ancak kulüpte sistem sorunu var. Ýletiþimde kopukluk var. Olmamasý gereken þeyler oldu. Ýçim kan aðlýyor. Ankaragücü benim için hep hüzünle biten bir þey olacak.''

Çelenk, istifasýný Cemal Aydýn'a vermesinin kulüpte sorun yarattýðýný belirterek, ''Ama benimle muhatap olan tek kiþi oydu, ne yapabilirdim? (Sizin idareciniz, muhatabýnýz bu) dediler de biz mi konuþmadýk'' diyerek kendini savundu.
-''CEMAL BAÞKANIN EMEÐÝ ÇOK BÜYÜK''-

Cemal Aydýn'ýn 2007 yýlýnda kendisini göreve getirdiðini ve o günden bu yana voleybol takýmýna büyük emeðinin geçtiðini söyledi. Onursal baþkanlýðý döneminde bile Aydýn'ýn voleybol takýmýna olan desteðinin sürdüðünü ifade eden Çelenk, ''3. Lig'i namaðlup tamamladýk. 2. Lig'de tek yenilgi aldýk. Çok çalýþtýk. Ekonomik sýkýntýmýz hep oldu ama biz takým olarak iyi bir diyalog kurduk'' dedi.

Ligde Fenerbahçe Acýbadem, Vakýfbank Güneþ Sigorta Türk Telekom, Eczacýbaþý Zentiva karþýsýndaki yenilgilerin ardýndan almalarý gereken en önemli maçlarda Yeþilyurt'a ve Nilüfer Belediyesi'ne 3-2 yenildiklerini anlatan Çelenk, þöyle konuþtu:

''Karþýyaka'yý 3-2 yendik. Son Fenerbahçe maçýnda da 3-2 yenildik. Bu kadar yenilgi Ankaragücü'nde sýkýntýya yol açtý. Anlýyorum, hak veriyorum ama biz bu maçlarda çok güzel görüntüler sergiledik. Çok iyi oyun oynadýk ve mücadele ettik. Çok umut vadeden bir takýmdýk. Sonuçta henüz 2-3 sezonluk bir takýmýz. Karþýmýzda ise 20 yýllýk kulüpler var. Bu iþler kolay olmuyor. Bunlarý Cemal Aydýn'a anlattýðýmda anlýyor, çünkü iþin içinde. Ama yönetim (hocam takým kötü gidiyor) dediðinde bunlarý söylesem de kimse anlamýyor. Ben bunu diðer idarecilere anlatamadým bir türlü. Kötü gidiyoruz ama iyi oynuyoruz, hiç bir zaman kötü oynamadýk. Puan aldýk hep.''

-''BU YÖNETÝMDE MADDÝ ...INTI NÝYE, ANLAYAMADIM''-

Ankaragücü'nün çok büyük bir kulüp olduðunu, bu nedenle çekilen maddi sýkýntýlara bir anlam veremediðini dile getiren Çelenk, ''Çok sýkýntý çektik. Salonun ýþýklarý bile yanmýyordu, sonradan yapýldý. Oyuncularýn paralarý 4 aydýr ödenmiyordu. Kýzlara verecek cevap bulamadým. Böyle bir yönetimde ekonomik sýkýntý niye anlayamadým. Ama biz gerçekten bu iþleri para için yapan bir ekip deðildik. Bizimki manevi tatmindi. Çok severek yaptýk. Ben geçen sezonki 2. Lig þampiyonluðundan kalan primlerimi bile hala almadým. Oyunculara ödendi bize ödenmedi. Maddi getirisi yoktu bu iþin ama biz çalýþmaktan hiç gocunmadýk'' ifadelerini kullandý.

-''ÝKÝ YÖNETÝM ARASINDAKÝ ...INTI BÝZE YANSIMAMALIYDI''-

Çelenk, 2 yönetim arasýndaki sýkýntýnýn voleybola yansýmamasý gerektiðini belirterek, ''Ama doðal olarak yansýdý. Yönetimden sadece Ayhan Atalay ve Kemal Ünsal ile görüþtüm, bazý sýkýntýlarý paylaþtýk. Gökçek ile görüþemedik. Sanýrým futboldan bize zaman kalmadý ama sorunlar oturup konuþulabilirdi'' dedi.

-''PELÝN'Ý ÇOK ÝSTEDÝM''-

Barbaros Çelenk, istifasýnýn ardýndan milli pasör Pelin Çelik'in transfer edildiði hatýrlatýldýðýnda ise þunlarý söyledi:

''Pelin'i almayý çok istedim, yeni antrenöre kýsmet oldu. Kendisi çok düzgün bir oyuncu ve kaliteli bir insan. Ama o dönem olmadý anlaþma saðlanamadý. Maddi konularda pürüz çýktý. Biz de yabancý aldýk ama bizim pasör sýkýntýmýz olduðunu tüm camia biliyordu. Neden o dönem alýnmadý da þimdi alýndý, bilmiyorum. Pelin o takýma çok þey verecektir. Zaten Ankaragücü hak ettiði konumda deðil, çok daha iyi bir yeri hak ediyor.''

-''YENÝ EKÝP ÝYÝ BÝR SEÇÝM''-

Takýmýn baþýna getirilen Ali Oktay ve yardýmcýsý Hakan Kayhan'ýn iyi bir ekip oluþturduðunu belirten Çelenk, ''Yeni ekip iyi bir seçim olmuþ. Umarým Ankaragücü çok daha iyi yerlere gelir'' dedi.

Ýstifa sürecinde 1 hafta gözüne uyku girmediðini kaydeden Çelenk, sözlerini þöyle tamamladý:

''Çok emek harcadým. Karþýlýðýnýn böyle olmasý beni üzdü. Benim için Ankaragücü defteri kapandý, yeni bir sayfa açtým. Belki yeniden alt liglerden bir takýmý çalýþtýrabilirim ya da kendimi akademik kariyerime verebilirim. Þu an net bir þey yok.''

« Son Düzenleme: Ocak 31, 2010, 08:16:20 Gönderen: utkucantix »